Hisop i Marialluïsa Parc de les olors d'Araós

5,50 €
Out of stock
SKU
H0008

Al Parc de les Olors d'Araós hi conreen hisop i marialluïsa i els assequen per a fer infusions. Tradicionalment l'hisop s'ha usat per tractar afeccions del tracte respiratori, com tos seca, bronquitis o constipat comú, grip, rinitis, sinusitis i asma. Per la seva banda, la marialluïsa és molt útil per a expulsar els gasos de l'aparell digestiu, evitant les flatulències i l'aerofàgia, per a facilitar la digestió o en estómacs dèbils o nerviosos exerceix una funció tonificant, digestiva i tranquil·litzant.

Es presenta en bosses de 40gr.

Al Parc de les Olors d'Araós hi conreen hisop i marialluïsa i els assequen per a fer infusions. Tradicionalment l'hisop s'ha usat per tractar afeccions del tracte respiratori superior i inferior, com tos seca, bronquitis o constipat comú, grip, rinitis, sinusitis i asma, però també és usada en dispèpsies hiposecretores (indigestió), flatulències o hipertensió arterial. En cuina, les fulles fresques o seques i les flors es poden afegir a sopes, estofats i embotits, i poden usar-se en petites quantitats, per la seva intensitat, per condimentar amanides, verdures, marinades, caça i bolets, ja que tenen un sabor lleugerament amarg, causat pels tanins que contenen, i un intens aroma mentolat. Per la seva banda, la marialluïsa és molt útil per a expulsar els gasos de l'aparell digestiu, evitant les flatulències i l'aerofàgia, per a facilitar la digestió o en estómacs dèbils o nerviosos exerceix una funció tonificant, digestiva i tranquil·litzant, evitant els espasmes i les males digestions acompanyades de gasos, sensació de vòmits i cremor d'estómac. També resulta adequada en el tractament de malalties reumàtiques, el mal alè i per a les afeccions de l'aparell respiratori, especialment per a expulsar les mucositats, per la qual cosa exerceix una funció expectorant. D'igual manera el mateix preparat resulta adequat per a combatre la tos. La infusió d'herba marialluïsa també per a relaxar i tonificar els nervis. Aquesta mateixa infusió es pot afegir a l'aigua del bany per a aconseguir l'efecte tranquil·litzant mencionat.

Es presenta en bosses de 40gr.

El cultiu de plantes aromàtiques, culinàries i medicinals que es fa a cada Parc respon als criteris de l’agricultura ecològica, i a cada Parc tenen característiques pròpies que enriqueixen el conjunt de la Xarxa de Parcs de les Olors.

Parc de les Olors és una franquícia social creada per oferir una estratègia innovadora al camp per a millorar les condicions del patrimoni rural i de la gent que s’hi ha de guanyar la vida fomentant el desenvolupament del sector de cultiu i elaboració de productes derivats de les plantes aromàtiques, culinàries i medicinals, i ajudar a recuperar la cultura etnobotànica de manera senzilla.

Escriu la teva ressenya
Només els usuaris registrats poden escriure ressenyes. Si us plau, Inicieu la sessió o creeu un compte
c/ F | 25500 La Pobla de Segur | Tlf. +34678676037 | info@labotigadelpallars.com | © La botiga del Pallars. Tots els drets reservats.